018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Kreozan – opasnost na svakom koraku

Nedelju dana nakon što su četiri psa otrovana u niškom naselju Pasi Poljana, nema novih prijavljenih slučajeva ubijanja životinja u Nišu. Bar tako kažu u Policijskoj upravi i Komunalnoj policiji .
Međutim, na društvenim mrežama Nišlije ne prestaju da upozoravaju na otrovne mamce širom grada, najčesšće pored Nišave i oko stambenih blokova, posebno u Duvaništu. To nije opasnost samo za životinje, već i za ljude, naročito decu.

Posle priče o trovanju pasa u Pasi Poljani, što se desilo pre tačno nedelju dana, javio nam se gledalac iz Duvaništa čiji je pas posle šetnje istoga dana došao kući sa znacima trovanja, nakon čega je i uginuo. Juče se još jedan stanovnik Duvaništa požalio na ovom sajtu da je imao isti problem. I veterinari kažu da im poslednjih dana dolaze vlasnici koji traže pomoć, pa zato upozoravaju da kućni ljubimci, naročito psi, sve češće bivaju otrovani kreozanom, što je izuzetno opasna supstanca.

Otkud kreozana u toj meri, sada, oko stambenih blokova i parkova? To je pitanje oko koga se protekle nedelje u gradu pletu razne priče, a jedna od njih je da neko želi da na taj način smanji koncentraciju pasa lutalica, pa tako stvara opštu opasnost. Jer, ova supstanca je opasna i smrtonosna i za ljude, naročito ukoliko je cipelama unesemo u stan, ili ukoliko se dete poigra na mestu posutom kreozanom.

Na društvenim mrežama, kao što su Fejsbuk i Tviter, sve se češće može naići na upozorenja o postavljenim otrovnim mamcima širom grada. Ljubitelji životinja, kojih u Nišu ima prilično, revnosni su po pitanju upozoravanja, ali takođe pozivaju nadležne službe da reaguju i uklone otrov, a počinioce pronađu i kazne.

Povezane vesti

  • Maja

    Hoce, prestace kad, ne daj boze, otruju neko dete. Tad ce valjda i policija ozbiljno da shvati problem, a do tada, nek psi umiru u najvecim mukama zato sto su neki maloumni kompleksasi odlucili da seigraju bogova….Uzas!!!!