018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Kremlj: Obama i Putin razgovarali više od pola sata

Od:
Komentari: isključeni

ANTALIJA – Ruski predsednik Vladimir Putin i američki predsednik Barak Obama razgovarali su više od 30 minuta na marginama ekonomskog samita G20 u Turskoj, napisala je predstavnica Kremlja u G20 Svetlana Lukaš na Tviteru.
Ona nije otkrila detalje sastanka, već je objavila fotografiju na kojoj se vide dvojica predsednika kako sede za stolom nagnuti jedan prema drugom, preneo je Rojters.
AP je ranije javio da su dvojica lidera razgovarali na marginama samita G20, u prisustvu Obamine savetnice za nacionalnu bezbednost Suzan Rajs i ruskog savetnika.
Njihov susret je prikazan na TV snimku koji je objavio domaćin samita Turska, ali razgovor nije mogao da se čuje.
Novinarima nije bilo dozvoljeno da prisustvuju sastanku koji je održan tokom radnog ručka priređenog za lidere učesnike samita.
Obama i Putin su se naginjali jedan prema drugom tokom razgovora, a američki predsednik je živo gestikulirao rukama.
Njihov susret je došao u trenutku dok SAD, Rusija i druge zemlje tragaju za novim diplomatskim planom u pokušaju da okončaju građanski rat u Siriji.
Lideri grupe 20 najrazvijenih ekonomija sveta (G20) okupljeni su danas i sutra na samitu u Turskoj, tokom kojeg će razgovarati, ne samo o ekonomskim pitanjima, već i o gorućim svetskim temama, kao što su rat u Siriji, izbeglička kriza i borba protiv terorizma.

Tanjug
15 Novembar 2015 16:55