018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Kreditno zaduženje Toplane smanjeno za dvesta miliona dinara (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Iako je najavljeno da će niška toplana grejati do 3. maja, grejna sezona u Nišu, formalno je završena. Prema rečima rukovodstva, godišnji završni izveštaj pokazuje da je ovo javno komunalno preduzeće za vreme ove grejne sezone dobro poslovalo, i da je u toku godine, kreditno zaduženje smanjeno za dvesta miliona dinara. Uveden je i novi tarifni sistem naplate, po utrošku toplotne energije, zbog čega su i računi korisnika manji. Međutim, u Gradskoj toplani tvrde da su dugovanja građana prema njima i dalje ogromna, i da to može predstavljati ozbiljan problem za iduću sezonu.

Odlukom niškog Gradskog veća, a i s obzirom na niske temperature za ovo doba godine, radijatori u niškim stanovima biće i narednih petnaestak dana topli. Ipak, zvanično, kao i svakog aprila prethodnih godina, grejna sezona u Nišu je formalno završena. Presek stanja u godišnjem izveštaju o radu, kažu u rukovodstvu. Pokazao je da je poslovanje ove sezone bilo zadovoljavajuće.

Sa ocenom izveštaja o radu ovog javno-komunalnog preduzeća, načelno se slaže i gradonačelnik Niša, prof.dr Zoran Perišić.

U izveštaju Gradske toplane stoji da je prosečna temperatura tokom ove sezone bila oko osam stepeni, pa se pretpostavlja da je i potrošnja energenata zbog toga manja, u odnosu na prethodne godine. Ipak, dugovanja prema dobavljačima gasa iznose 604.000.000 dinara, dok sa druge strane, toplana od korisnika potražuje milijardu i trista dvadeset miliona dinara.

Povezane vesti