018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Kreativni i humani (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Učenici Osnovne škole “Kralj Petar Prvi” i Škole “Marslin Bertlo” iz francuske izvešće sutra u 13 sati u Narodnom pozorištu predstavu “Mali princ”, a sav prihod od prodatih ulaznica biće uplaćen u humanitarni fond “Pomozimo našoj deci” gradske opštine Palilula. Cilj saradnje srpskih i francuskih vršnjaka je da sklope prijateljsta, a istovremeno budu humani, kažu u Paliluli.

Jezik ne treba da bude prepreka prijateljstvu, pokazali su učenici OŠ “Kralj Petar Prvi”. Oni su sa vršnjacima iz francuskog grada Begla pripremili predstavu “Mali princ” povodom 70 godina postojanja najčitanijeg književnog dela 20. veka. Dvadeset prvog marta u 13 sati u Narodnom pozorištu svako će na svom maternjem jeziku govoriti tekst ovog dela, a prihod od ulaznica otići će humanitarnom fondu “Pomozimo našoj deci”, kažu u opštini Palilula.

Učenici OŠ “Kralj Petar Prvi” su prošle godine bili gosti francuske škole “Marslin Bertlo”, kada su adaptirali “Malog princa”.

Međunarodna saradnja omladine Niša i francuske oblasti Žirond, kao i u oblasti kulture i zaštite životne sredine, počela je oktobra 2012. uz podršku Francuske ambasade u Srbiji, dodaju u Paliluli.

Povezane vesti