018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Kratkometražni film “Žena u crvenom- arija morskog konjića” na polovini realizacije (VIDEO)

Komentari: isključeni

“Žena u crvenom- arija morskog konjića”, kratki umetnički film koji Niška televizija snima u sardanji sa danskom umetnicom Marijom Dubin, nalazi se na polovini realizacije. Na Fakultetu umetnosti u Nišu u toku je tonsko snimanje kompozicije koja že biti muzička podloga za film. U projekat je do sada uključeno više od 200 ljudi, čime je “Žena u crvenom – arija morskog konjića” jedan od najkomplesnijih projekata u kome učestvuje Niška televizija.

Atmosfera u sali Fakulteta umetnosti puna pozitivne energije i uzbuđenja. “Ariju morskog konjića” komponovao je mladi danski kompozitor Frederik Megle, čija je karijera u usponu, a njegova dela izvode se širom sveta.Najčešće u Londonu I Kopenhagenu. Solo ariju ozvodi operska diva iz Danske, Matilda Valevik, koja je u Niš stigla direktno iz Londona sa koncerta na kome je nastupala zajedno sa Plasido Domingom. Orkestrom koji većinom čine najbolji studenti Fakulteta umetnosti iz Niša diriguje Milena Injac. Tonski zapis simfonije i obrada zvuka biće završeni na Fakultetu umetnosti koji od pre dve godine ima i adekvatnu opremu za ovu vrstu snimanja. Tako se jedan san, davno sanjani san ostvaruje korak po korak.

Posle probnog snimanja na prostoru kasarne “Bubanj”, na kojoj će, po projektu, u narednim godinama nići “Novi Niš”, biće izabrana “Žena u crvenom”, koja će ujedno biti jedina i glavna uloga u ovom petominutnom umetničkom filmu.

Da podestimo, prvu klapu filma NTV snimila je početkom juna, a u početnoj sekvenci učestvovali su učenici Osnovne škole “Kralj Petar Prvi”. Dinamikom projekta, predviđeno je da film “Žena u crvenom – arija morskog knjića” bude završen u oktobru, kada će biti prikazan na Niškoj televiziji, ali I širom sveta uz učešće na svim prestižnim evropskim i svetskim filmskim i televizijskim Festivalima.