018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Krađe ugrozile bezbednost u saobraćaju

Komentari: isključeni
Tagovi:

Železnički most u naselju Beograd-mala u veoma je lošem stanju, zbog svakodnevnih krađa šrafova i drugih metalnih delova.
Na mostu je već godinu dana brzina kretanja vozova ograničena na 30 km na čas, jer su i drveni pragovi propali, kaže za NTV šef niškog čvora Dejan Đokić.

Oko dvadesetak vozova dnevno prođe železničkim mostom kroz sam centar Niša. Na ovoj deonici oni ne smeju da se kreću brže od 30 km na sat već više od godinu dana. Šrafovi se svakodnevno kradu, kao i svi metalni delovi mosta, pa čak i šine. Ovo je višegodišni problem na ovom delu pruge, rekao je šef Niškog železničkog čvora Dejan Đokić i dodao da stanovnici naselja Beograd-mala kradu metalne delove, kako bi zaradili prodajući ih kao sekundarne sirovine.

Na mostu smo zatekli radnike Železnice kako ugrađuju nove šrafove, međutim i pragovi su na ovom delu pruge dotrajali, a novi bi trebalo da stignu početkom građevinske sezone. Ovo će povećati bezbednost železničkog saobraćaja, ali svakodnevnim krađama je teško stati na put.

U Niškom čvoru procenjuju da bi trajnije rešenje učestalih krađa metalnih delova, pa i signalizacije na prugama, bilo kada bi se ova krivična dela sankcionisala zakonom o Ugrožavanju bezbednosti saobraćaja, kao što je regulisano u zemljama u okruženju.

Povezane vesti