018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Kosovo: Pobeda „Srpske“ u opštinama gde je imala kandidate

Građanska inicijativa „Srpska“ proglasila je večeras pobedu u svim opštinama na Kosovu i Metohiji u kojima je imala kandidate.

Nosilac liste Građanska inicijativa „Srpska“ Vladeta Kostić izjavio je na konferenciji za novinare u Gračanici da je ta lista pobedila u svim opštinama gde je imala svoje kandidate.
„Tamo gde smo imali kandidate za gradonačelnike, naši kandidati su u vođstvu. Ostalo je da sačekamo kraj prebrojavanja glasova da vidimo koji naši kandidati su pobedili u prvom krugu“, rekao je Kostić.

Prema njegovim rečima, razlika između kandidata „Srpske“ i drugih u svim opštinama je velika.

Kandidat za gradonačelnika Gračanice Branimir Stojanović rekao je da su rezultati izbora pokazali da je ideja Srbije i ideja „Srpske“ pobedila.

On je kazao da će tokom večeri imati potpune rezultate i da će se tada znati da li će u Gračanici gradonačelnik biti izabran u prvom krugu, za šta, kako je naveo, postoje velike šanse.

Poslanik u republičkoj skupštini Zvonimir Dević rekao je da treba pristupiti formiranju Zajednice srpskih opština.

Obraćanje čelnika „Srpske“ propraćeno je skandiranjem „Srbija, Srbija“ i „Srpska, Srpska“, a po završetku konferencije za novinare počelo je slavlje na ulicama Gračanice, uz prepoznatljiv kolorit srpskih zastava i pevanja rodoljubivih pesama uz skandiranje čelniciima „Srpske“.

(Tanjug)

Povezane vesti