018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Korupcija prisutna u svim sferama društva (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Iako u Srbiji borba protiv korupcije traje godinama, iako postoje mnoga regulatorna tela za to, ova sistemska bolest i dalje je prisutna u svim sferama našeg društva, rečeno je na okruglom stolu održanom u niškom Media centru. Prema rečima pojedinih činilaca koji učestvuju u toj borbi, neophodno je da sve institucije zajedno sa civilnim sektorom budu umrežene, i da zajednički deluju, ali i da same ustanove uzmu maksimalno učešće u tome.

Korupcija, davanje mita, zloupotreba službenog položaja, reči su koje sve češće čujemo u svim sferama društva u Srbiji. Korupcija, za koju stručnjaci, ali i oni koji se bore protiv nje, kažu da je sistemski problem čitavog društva u celom svetu, mora da se rešava institucionalno, ali i kroz civilni sektor i građanstvo, koje uglavnom i ima dodirnih tačaka sa njom.

U Agenciji za borbu protiv korupcije kažu da ne postoji javna sfera gde nema korupcije, da se i mnogi privatnici, pa čak i strani investitori žale na to, i da ona treba da se rešava postepeno, uz učešće svih validnih činilaca.

Okruglom stolu u Nišu prisustvovali su ljudi iz raznih nevladinih organizacija, sudstva, medija, civilnog sektora, kao i predstavnici sindikata.

Povezane vesti