018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Korisnički savet usvojio uvećanje komunalnih taksi (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Uvećanje pojedinih komunalnih taksi kao i uvođenje nekoliko novih nameta za privrednike i fizička lica u 2015. godini, usvojio je i Korisnički savet javnih službi grada.
Za reklamni pano u centru grada banke će godišnje plaćati 420.000 dinara umesto dosadašnjih 300.000. Izmene Odluka o komunalnim taksama usvojio je i Korisnički savet javnih službi. Ukoliko se oko ovih predloga saglase i odbornici Gradske skupštine, preduzetnici i građani će neredne godine imati nove namete za postavljanje šatora, parkiranje na javnim površinama, zatvorene i otvorene bašte i bandere.
Očekivani priliv u gradski budžet od nove komunalne takse za korišćenje prostora za parkiranje drumskih motornih i priključnih vozila je oko dvadeset pet miliona dinara, i još oko dvadeset miliona od komunalne takse za isticanje reklama firmi. Prihodi od ostalih taksi idu gradskim opštinama, kažu u Lokalnoj poreskoj administraciji. Gradski prostor će se ubuduće iznajmljivati za poslovne manifestacije po utvrđenim cenama po kvadratu. Novina je i da će ugostitelji plaćati takse za zatvorene bašte, a one će po zaposlenom biti umanjene za 10 odsto, a najviše do 50 odsto. Kako ugostitelji ne bi imali troškove uklanjanja tendi tokom zime, mogu ih ostaviti da stoje i u ovom periodu, uz plaćenu naknadu.

Povezane vesti