018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Korisnički savet o radu zdravstvenih ustanova i javnih preduzeća (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Kontrola rada niških javnih preduzeća neophodna je kako bi se poboljšalo njihovo poslovanje i smanjili eventualni gubici, kažu u Korisničkom savetu za rad javnih službi. U ovom savetodavnom telu se slažu sa predlogom gradonačelnika i gradskog veća da tu kontrolu treba da obavlja budžetska inspekcija, ali kažu da nije na odmet da se uključi i Državna revizorska institucija. Na današnjem zasedanju saveta se, osim izveštaja o radu javnih preduzeća, raspravljalo i o izveštajima niških zdravstvenih ustanova, sa posebnim osvrtom na savete vezane za poslovanje niškog vodovoda, toplane i javno- komunalnog preduzeća “Medijana”.

U klupe niških odbornika, dan pred zasedanje gradske skupštine, seli su direktori i predstavnici javnih preduzeća i ustanova. Na dvadesetoj sednici Korisničkog saveta za rad javnih službi, na dnevnom redu od preko dvadesetak tačaka, našli su izveštaji o radu i svih javnih preduzeća u 2013.godini. Međutim, prema rečima članova ovog savetodavnog tela, na današnjem zasedanju sa posebnom pažnjom će se razmatrati poslovanja nekoliko javno komunalnih preduzeća.

Savet za rad javnih službi načelno se slaže sa predlogom gradonačelnika i niškog gradskog veća, da treba pooštriti kontrolu rada svih ustanova i preduzeća koja se finansiraju iz gradskog budžeta, i smatra da je reč o veoma konstruktivnom predlogu.

Prema procenama Korisničkog saveta na današnjem zasedanju biće obrađene sve tačke dnevnog reda, a izveštaj sa savetima biće spreman za skupštinsko zasedanje koje je zakazano za sutra.

Povezane vesti