018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Korisnici grejanja žele da mirno predaju svoje zahteve Toplani (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Udruzenje predsednika skupština stanara pozvalo je sve korisnike daljinskog grejanja, nezadovoljne visinom računa, da se okupe ispred toplane u utorak u 11 sati i predaju zahteve za iskljuečenje svojih stanova sa toplovodne mreže. Ovo je gostujuci u Telepresu NTV izjavio prof.dr Đokica Jovanović, član ovog udruženja.
O okupljanju građana obaveštena je i policija, ali Đokica Jovanović naglašava da će u utorak u 11 sati kod JKP Toplana građani samo predavati zahteve za isključenje sa toplovoda.

Najave predstavnika lokalne samouprave da se razmišlja o vraćanju naplate grejanja po kvadratnom metrru i smanjenju takozvanog fiksnog dela Jovanović ne smatra ozbiljnim.
U udruženju smatraju da građani koji žele da se isključe sa toplovodne mreže ne mogu da snose odgovornost za eventualne kasnije probleme elktroenergetskog sistema.
Jovanović demantuje optužbe aktuelne vlasti da je udruženje ispolitizovalo problem sa računima za grejanje jer ima nameru da se angažuje kao politička partija.
U udruženjju podsećaju da formulare za isključenje sa mreže vlasnici stanova mogu da dobiju od svojih predsednika skupština stanara, a mogu i sami da ih preuzmu sa nekih sajtova. Jedan od takvih nalazi se na adresi www.gradjanin.rs u delu pod nazivom građanski bunt.