018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Korekcija cena usluga javnih preduzeća

Komentari: isključeni

Usluge Gradske toplane, Parking servisa i JKP „Mediane“ od aprila poskupljuju od 3 do 22 odsto, pošto je njihove zahteve o korekciji cena usvojilo Gradsko veće.
Poskupljenja su neophodna za dalje funkcionisanje ovih ustanova, s obizom da se cene nisu menjale već nekoliko godina čime su gubici u poslovanju više od šeststo miliona dinara, rekao je gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić.

Nova cena daljinskog grejanja od 1. aprila iznosiće 83,6 dinara po kvadratu, što je povećanje od oko 21 odsto, dok će od 1. jula cena biti povećana za dodatnih 4,55 odsto i iznosiće 87, 4 dinara. Za sat parkiranja u I zoni, nova cena je 50 dinara, 150 za produženje, dok će vam za drugu zonu trebati 37 dinara. Osim ovih, poskupljuje i sakupljanje otpada, kao i dimničarske usluge i to za 3,5 odsto. Izmene cena su neophodne, jer će se u suprotnom nastaviti sa gubicima, kaže prvi čovek grada.
Do nagomilanih dugovanja i prenetih obaveza, koje iznose oko dve milijarde dinara, došlo je zbog neadekvatnog funkcionisanja prethodnog rukovodstva Grada i to stanje mora da se menja, kaže zamenik gradonačelnika Niša, Ljubivoje Slavković.

Zbog ogromnih nasleđenih dugova i slabog priliva sredstava, Grad će, posle odluke Skupštine Grada, morati da podigne kredit na oko 340.000.000 dinara. Gradonačelnik je najavio i mogućnost priliva od Republike za pomoć građevinskoj industriji od oko 350.000.000 dinara, u šta bi se uključila i pomoć za auto-prevoznike, čime bi se relaksirao gradski budžet.

Povezane vesti