018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Kontrola vanpijačne prodaje dala rezultate

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Tokom septembra inspekcija će rigorozno kontrolisati ima li vanpijačne prodaje u udarnim ulicama, Jadranskoj i Đuke Dinić. Inspekcijski službenici opštine Crveni krst su tokom vikenda upozoravali ulične prodavce, a od sada će, svi koji se ne presele na, njima namenjene, besplatne tezge OTC-a, dobijati prekršajne prijave. Kontrole će biti svakodnevne, a najniža novčana kazna je 7.500 dinara.

Vanpijačnoj prodaji u Nišu se mora stati na put – zbog toga su opštinske inspekcije i JKP Tržnica, uz podršku policije, krenule u suzbijanje. Od 29. avgusta kontrolišu se ulica Đuke Dinić, od 8 uveče do 8 ujutru svakog radnog dana, i Jadranska, oko teniskih terena, od 2 do 13 časova – vikendom. Za ova tri dana kontrola vanpijačne prodaje dala je rezultate.

Osim iz Crvenog krsta, uključene su inspekcije i iz Medijane i Panteleja, da se ulični prodavci ne bi selili na pijace tih opština. Do sada se često dešavalo da se prodavci sklone sa ulice dok ne prođe kontrola, pa se posle 2-3 dana ponovo vrate. To, po svemu sudeći, više neće biti moguće.

U opštinskim inspekcijama kažu da su veći problem veliki prodavci koji dovoze robu kamionima, nego sitni prodavci oko tvrđavske pijace. Inače, gradska odluka o suzbijanju vanpijačne prodaje na snazi je još od 2005. godine.

 

 

Povezane vesti