018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Konstutuisan Savet za razvoj Opštine Pantelej (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

 U Gradskoj opštini Pantelej konstituisan je Savet za razvoj, za čijeg je predsednika, većinom glasova izabran kandidat SPS-a dr Saša Živić. Među prioritetima, kako je zaključeno, biće aktiviranje radnih zona na prostoru od Donje do Gornje Vrežine, kao i nastavak zajedničkih projekata sa opštinama Lom i Pernik iz Bugarske.

Razvojni projekti od presudnog su značaja za Gradsku opštinu Pantelej, s obzirom na to da se po ostvarivanju bruto društvenog proizvoda, našla na spisku 5 najsiromašnijih Opština u Srbiji. Takva realnost mora da se promeni, ističe novoizabrani predsednik Saveta za razvoj dr Saša Živić.

Pored privrede, kako je zaključeno na sednici Saveta, neophodan je i razvoj sistema ambulanti, poljoprivrede, turizma i sporta. Što se tiče finansiranja projekata, opština će pratatiti konkurse ministarstava, Uprave za privredu i održivi razvoj, ali i nastaviti projektnu saradnju sa bugarskim opštinama Pernik i Lom, kako bi deo novca dobila i iz pretpristupnih fondova Evropske unije.

Savet za razvoj Gradske Opštine Pantelej ima 15 članova, od kojih se očekuje da pruže maksimum iz svoje stručne oblasti.

Među planovima je i uređene prostora između crkve Svetog Pantelejmona i Studeničke ulice, kao i održavanje spomenika kulture. Iako je i naredna godina štednje, planirane projekte opština Pantelej ne sme i neće zanemariti, zaključeno je na konstitutivnoj sednici Saveta za razvoj.

Povezane vesti