018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

„Konstantin“ premijerno pred Nišlijama

Komentari: isključeni

Puna sala niškog Narodnog pozorišta i višeminutni aplauz zvanica koje su prisustvovale sinoćnjoj premijeri komada „Konstantin“, svedoče o činjenici da je ansambl koji je radio na predstavi obavio dobar posao. Predstava traje oko devedeset minuta, a za večerašnju i sutrašnju reprizu od 20 sati, karte su skoro rasprodate.

Karata za sinoćnju premijeru nije bilo u slobodnoj prodaji, jer su bile podeljene državnim , gradskim , i ostalim zvaničnicima. Predstava „Konstantin“ deo je državne proslave velikog jubileja hrišćanstva. Među zvanicama je bila i prva dama Srbije, Dragica Nikolić, a domaćin premijere bio je ministar kulture Vlade Republike Srbije, Branislav Petković.

Predstava „Konstantin“ je pionirski poduhvat , jer je prvi pozorišni komad o životu ovog rimskog cara. Premijera je održana na dan njegovog rođenja i u njegovom rodnom gradu, rimskom Naissusu, sadašnjem Nišu. Tekst za „Konstantina“ napisao je Nišlija Dejan Stojiljkovic , režirao Jug Radivojević, starog Konstantina igra Miodrag Krivokapić, a mladog Petar Benčina.

Prvu i drugu reprizu „Konstantin“ će imati u četvrtak, 28. februara, i u petak, 1. marta, a beogradska premijera zakazana je za 4. mart u Beogradskom narodom pozorištu . Toj premijeri prisustvovaće i državni vrh Srbije.

Povezane vesti