018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Konstantinova stipendija za trinaestoro najboljih studenata

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Najbolji studenti svakog od 13 fakulteta u Nišu dobitnici su Konstantinove stipendije, kojom u godini velikog jubileja, Grad želi da podstakne na uspeh u obrazovanju i doprinese daljem razvoju.
Stipendije je, na inicijativu Grada, dodelila Kompanija „Filip Moris“, a specijalna priznanja dobilo je još desetoro studenata za volonterske angažmane.

Grad je odlučio da u 2013. kao godini jubileja posebno mesto imaju mladi i talentovani ljudi, koji svojim primerom pokazuju da su budućnost ne samo Niša, već čitave Srbije. Jedan od načina za podsticaj njihovog daljeg rada, svakako jeste i novčana nagrada, pa su ovogodišnji nosioci Konstantinove stipendije najbolji studenti svih niških fakulteta.

Ovo je odličan način da se mladim ljudima pokaže da neko brine o njima i njihovoj budućnosti, ali i da vrednuje njihove uspehe, rekao je gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić.

Novčane nagrade u iznosu od dvesta trideset hiljada dinara, tradicionalno, već 10 godina, dodeljuje Kompanija „Filip Moris“, u saradnji sa Gradom i niškim univerzitetom.

Kompanija „Filip Moris“, kroz program “Pokreni se za budućnost“, do sada je nagradila više od 1000 studenata individualnim stipendijama, a finasirala je i 70 studentskih projekata usmerenih na razvoj zajednice, a sa ovom praksom nastaviće i u godinama pred nama.

Povezane vesti