018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata za mlade (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

U cilju unapređivanja društvenog položaja omladine Grad Niš je i ove godine raspisao konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata za mlade.

Udruženja građana i omladinske organizacije na ovaj konkurs mogu da se prijave do 9. juna, a ukupan budžet za ove namene je isti kao i prošle godine – 3 miliona dinara.

Grad Niš već drugu godinu zaredom objavljuje konkurs za finansiranje projekata koji bi trebalo da unaprede položaj mladih u NIšu. Dva miliona dinara iz gradske kase izdvojeno je za projekte koje osmisle udruženja i omladinske organizacije, dok je milion prediviđen za realizaciju ideja neformalnih grupa građana, kaže većnik Grada Niša za omladinu i sport, Milan Pešić.

Maksimalan iznos po projektu za udruženja i omladinske organizacije je 200 000 dinara, a za udruženja građana 100.000 dinara. Uslovi konkursa su isti kao i 2013-te, stim da prilikom prijavljivanja na konkurs neformalne grupe građana moraju da imaju memorandum o saradnji sa nekom nevladinom organizacijom. Takođe, u odnosu na prošlu, ove godine promenjen je i sastav komisije koja odlučuje koji projekti će se realizovati, kaže član komisije, Nikola Petković.

Prošle godine na konkurs je stiglo 29 projekata, od kojih se 13 realizovalo. Ovogodišnji konkurs traje do 9. juna, posle čega će komisija birati projekte koje će Grad finansirati, a rezultati će biti objavljeni do kraja juna. Prednost će imati oni koji su u skladu sa aktulenom Strategijom za brigu o mladima u Nišu, kažu nadleženi i dodaju da će 22. maja biti organizovan treninig za one koje će se ove godine prvi put prijaviti na javni konkurs za mlade u Nišu.

Dodatne informacije www.ni.rs/javni-oglasi.html

 

Povezane vesti