018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Konkurs ulazi u drugu fazu

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Konkurs za izbor direktora javnih preduzeća ušao je u drugu fazu. Od 158 pristiglih prijava, njih 67 je dostavljeno blagovremeno, i sa potpunom dokumentacijom. Najveće interesovanje vlada za Vodovod, gde su se za rukovodeću funkciju prijavila 22 kandidata.

Kandidate za 14 direktorskih fotelja u Nišu 30. jula očekuje razgovor sa članovima komisije za imenovanje direktora u javnim preduzećima. Predsednica komisije Sanja Milijić kaže da manipulacijama i političkim pritiscima nema mesta, jer su uslovi jasno precizirani konkursom.

Za mesto direktora prijavili su se i svi aktuelni vršioci dužnosti, s tim što je prijava v. d. direktora Gradske stambene agencije, Milana Nikolića, odbačena kao nepotpuna. Zanimljivo je i da se nekoliko kandidata prijavilo za mesto direktora u više preduzeća. Rekorder je Nevenka Vojvodić Miljković, koja se prijavila za direktora čak osam preduzeća.

Ubedljivo najviše interesenata, očekivano, ima za Vodovod, jer je jedini uslov da kandidat ima fakultetsku diplomu. Među primamljivim preduzećima za rukovođenje su i Gradska toplana, gde se prijavilo sedam kandidata, zatim JKP „Gorica“ i „Gradska stambena agencija“ sa po 6 kandidata, kao i „Parking servis“ i „Nišstan“ sa po pet kandidata. U nekim preduzećima uslov je ispunio samo jedan kandidat. To su JKP „Objednjena naplata“, „Niška televizija“ i „Zavod za urbanizam“. Milijićeva je precizirala da će i sa njima biti obavljen razgovor, uprkos tome što će zasigurno, na osnovu referenci, biti predloženi za izbor.

Da podsetimo, zadatak komisije je da dostavi spiskove sa po tri najbolja kandidata za svako preduzeće, dok bi Skupština grada u septembru trebalo da imenuje direktore, čiji će mandat biti četiri godine.

 

 

 

Povezane vesti