018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Konkurs Dečje biblioteke „Slikam i pričam o junacima iz knjiga“ (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Dečja biblioteka raspisala je konkurs za najbolje čitalačke dnevnike na temu “Slikam i pričam o junacima iz knjiga”, gde će mališani na osnovu pročitanih književnih dela likovno predstaviti njihove junake.

Ideja ove akcije je da deca shvate važnost knjige kao ogledala ljudskog iskustva, kažu u biblioteci.

Predškolci, osnovci i srednjoškolci koji vole da čitaju, sada imaju priliku da junake svojih omiljenih dela prikažu onako kako su ih doživeli. Pre svega treba da odaberu 10 romana, bajki, priča ili basni i 5 pesama. Predškolci čitaju 5 slikovnica, priča ili basni, a učenici 1. i 2. razreda dva dela više kao i 5 pesama. Svoje čitalačke dnevnike sa ličnim i podacima o školi mogu da odnesu u dečju biblioteku do 10. decembra.

Žiri će ocenjivati sadržajnost, kvalitet, rukopis i likovnu obradu dnevnika, a najvažnija je, svakako, kreativnost. Ideja konkursa je da deca shvate važnost knjige kao ogledala ljudskog iskustva, kažu u biblioteci.

Na završnoj priredbi 27. decembra biće proglašeni najbolji čitaoci, kao i škola sa najviše učesnika. Najuspešniji čitalački dnevnici će biti izloženi a njihovi autori dobiće diplome i medalje, dok će škola pobednica organizovati priredbu.

Povezane vesti