018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Konkretna rešenja posle sednica stranačkih organa (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Prema najavama potpredsednika SNS-a Nebojša Stefanovića, vlada bi trebalo da bude formirana do 27. aprila. Kadrovske odluke još nisu donete, ali će posle sednica stranačkih organa biti poznata neka konkretna rešenja, kao i to s kim će naprednjaci u vladu.

Konstitutivna sednica parlamenta zakazana je za sredu, 16. aprila, ali još nije poznato da li će tog dana, pored verifikacije mandata novim poslanicima, biti izabran i novi predsednik parlamenta, ili će taj deo posla biti ostavljen za četvrtak, a možda, kako je ranije rekao Stefanović, i posle Vaskrsa.

Od 250 poslanika, Niš ima jedanaestoro, odnosno jednog manje u odnosu na pređašnji saziv. Najviše, njih petoro je iz SNS-a. Dosadašnji poslanik general Momir Stojanović, dr Ljubica Mrdaković Todorović, direktor niškog Vodovoda Dejan Andrejević, predsednik Skupštine opštine „Pantelej“ Bratimir Vasiljević i diplomirani ekonomista Adriana Anastasov.

Iz redova SPS-a Niš će predstavljati dosadašnja poslanica i diplomirani inženjer elektrotehnike Ivana Dinić, a iz PUPS-a Miroljub Stanković penzioner, i Milorad Stošić oficir u penziji koji ponovo ulazi u republičku Skupštinu. Demokratsku stranku iz Niša, predstavljaće bivši direktor Pošta Srbije Goran Ćirić. Novu Demokratsku stranku, u ime Niša, u Parlamentu će predvoditi akademik Ninoslav Stojadinović, i stomatolog Blagoje Bradić.

 

Povezane vesti