018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Konji na bulevaru

Od:
Komentari: isključeni

Vozačima i pešacima na Bulevaru Nikole Tesle ozbiljna bezbednosna pretnja kasno sinoć bili su – odbegli konji. Stanovnici ovog dela Niša ali i susednog Naselja 12. februar rekli su za portal ,,Novinari-onlajn“ da ove životinje često, bez prisustva vlasnika, šetaju ulicama i trotoarima, istrčavaju na kolovoz, a da je čista sreća što do sada nije bilo incidenata i niko nije povredjen.
Konje u slobodnoj šetnji su, ponovo, juče uveče primetili prolaznici i vozači na Bulevaru Nikole Tesle, u blizini Studentskog doma kod Elektronskog fakulteta pa su na poziv gradjana, volonteri Udruženja ,,Zoo Planet“ izašli na lice mesta. Fotografije je sinoć preneo niški portal ,,www.novinarionline.com“ I prema njihovim saznanjima, najverovatnije je reč o životinjama nesavesnog vlasnika koji živi u romskom delu susednog Naselja 12. februar.
Portal podseca da ovo nije prvi slučaj da gradjani vidjaju odbegle ili neadekvatno čuvane konje koji slobodno šetaju urbanim delovima grada u potrazi za hranom.
,,Prošle godine stanovnici Apelovca su viđali konje u svom naselju na prometnim ulicama, jer su ih vlasnici, kako je kasnije utvrđeno, namerno puštali da lutaju“, piše Novinarionline.com
U naselju Medoševac u Nišu, isti prizor viđa se već godinama. Zbog toga su volonteri Udruženja “Zoo planet” više puta reagovali i zajedno sa policijom zbrinjavali konje.