018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Kondić: Srpski i kineski avioprevoznik blizu sporazuma

Od:
Komentari: isključeni

BEOGRAD – Srpska aviokompanija Er Srbija i kineska Er Čajna blizu su postizanja kodšer (codeshare) sporazuma, izjavio je direktor Er Srbije Dane Kondić u intervjuu za kinesku agenciju Sinhua.
„Pregovori o kodšer aranžmanu sa Er Čajnom su u toku. Mi to želimo, oni to žele i ostaje samo da finalizujemo neke detalje“, rekao je Kondić. On je dodao da inicijativa za uspostavljanje direktne linije između Beograda i Pekinga treba da potekne od neke dosta veće aviokompanije nego što je Er Srbija, koja je formirana prošle godine nakon što su Etihad ervejz i srpska vlada postigli sporazum o strateškom partnerstvu.
„Nemamo širokotrupni avion, pa tražimo mogućnost saradnje i partnerstva sa nekim kineskim ili azijskim avioprevoznikom“, dodao je on.
„Otvoreni smo i za širu saradnju sa našom kineskom braćom“, rekao je Kondić, dodajući da će početkom iduće godine posetiti Kinu i sastati se sa predstavnicima civilne avijacije, banaka, aviokompanija i proizvođača aviona.
Kondić je potvrdio da će prisustvovati predstojećem samitu Kine i zemalja centralne i istočne Evrope u Beogradu 16. i 17. decembra, kao i poslovnom forumu, gde se nada da će se susresti sa predstavnicima kineskih aviokompanija i prozivođača aviona.
„Samit je pozitivna stvar jer stavlja Beograd i Srbiju u fokus“, zaključio je direktor Er Srbije.
Tanjug 12.12.2014 16:53
Foto Tanjug/Z.Žestić, arhiva