018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Komunalna policija pomaže u čišćenju snega

Od:
Komentari: isključeni

Ekipa NTV obišla je večeras komunalne policajce koji su čistitli sneg i led ispred stambenih objekata u kojima niko ne živi. Prethodnih dana, dok je padao sneg i dok su bili nepovoljniji vremenski uslovi, komunalna policija izdavala je upozorenja vlasnicima poslovnih i stambenih objekata da su u obavezi da očiste sneg ispred svojih prostorija a sada su počeli i sa sankcionisanjem onih koji to nisu želeli da urade.

U samom centru grada poštuje se odluka o uklanjanju snega i leda ispred poslovnih prostorija, međutim, kako ističu u komunalnoj policiji, problema sa neočišćenim snegom i ledom ima ispred napuštenih stambenih objekata i onih u kojima žive stariji sugrađani.

Kako navodi Stamenković, sa Centrom za socijalni rad postignut je dogovor da se angažuju lica na privremenim poslovima kako bi se očistio led ispred lokala koji pripadaju gradu a nisu u funkciji i na najfrekventnijim raskrsnicama. On je posebno upozorio na opasnost od ledenica

Prema dosadašnjem uvidu sa terena, opasnost od velikih ledenica je u Obrenovićevoj kod Margera, u Sremskoj ulici kao i na Bulevaru Nemanjica.

Večerašnja akcija komunalne policije upravo je bila da se, umesto starijih sugrađana, očiste delovi trotoara pod ledom.