018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Komunalna inspekcija GO Palilula podnela 50 prijava protiv JKP Mediana (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Komunalna isnpekcija opštine Palilula podnela je 50 prijava Javno-komunalnom preduzeću Mediana, jer, kako kažu, ulice u toj opštini nisu očišćene od snega. To je, između ostalog, bio povod za sastanak Štaba zimske službe sa predstavnicima opština, na kome su u Mediani objasnili da se ulice čiste po prioritetima, najpre prvi i drugi, a onda treći, u koji spada većina ulica u Paliluli. Inače, u proteklih 5 dana u Nišu je bačeno rekordnih 200 tona soli.
Stanje koje su inspektori juče zatekli na ulicama Palilule nateralo ih je, kažu, da se prijavama obrate preduzeću Mediana. Zbog snega i leda teško je bilo doći do Durmitorske, Trebinjske, Kalač brda. Ovaj problem opstaje više od 10 godina, a 90% ulica u Paliluli je u 3. prioritetu.
Članovi Štaba zimske službe objašnjavaju da se uvek čiste najpre ulice prvog i drugog prioriteta, odnosno prilazi bolnicama, Domu zdravlja, školama, a onda se prelazi na treći prioritet. U Mediani kažu da je za 5 dana bačeno rekordnih 200 tona soli.
Niš je od snežnih padavina čistilo 5 kamiona Mediane. U Zimskoj službi kažu da je stanje zadovoljavajuće, i da su samo neke autobuske linije bile skraćene. Nastavlja se čišćenje ulica trećeg i četvrtog prioriteta.