018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Komplikacije oko vlasništva nad lokalom (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Jedan lokal u Nišu trenutno izgledada ima dva vlasnika. Prvi kupac posle plaćanja, nekretninu nije uknjižio, a drugi je to učinio. Sudski izvršitelji dobili su nalog da reaguju.
Goran Stojković iz Niša 2009. Godine kupio je od beogradskog preduzeća Standard AD lokal i mislio da je time postao njegov zakonski vlasnik. Nakon odlaska ovog preduzeća u stečaj nekoliko godina kasnije imovina, među kojom i Stojkovićev lokal , na licitaciji je prodata drugom licu. O naknadnoj prodaji lokala Stojkovića niko nije obavestio. Novi vlasnik lokala pojavio se prošle godine sa sudskim rešenem. Međutim, odlukom suda local dobija novi vlasnik a ne Stojković. U obrazloženju ove odluke stoji da je razlog to što Stojkovići nisu upisali objekat u katastar nepokretnosti odnosno nisu ga uknjižili. Za razliku od njih, novi vlasnik je to učinio pa je i local sudski pripao njemu. Ova odluka sedmočlanoj porodici Stojković dovela je na vrata kafića, u kojem rade već 4 godine, sudske izvršitelje. Njih su osimv lasnika lokala dočekali i prijatelji i komšije.
Odlukom izvršitelja oduzimanje lokala odlaže se do daljnjeg a Stojkovići kažu da će se za svoju imovinu zajedno sa prijateljima i dalje boriti koliko mogu.