018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Kompanija Hemofarm u akciji ”Svim srcem” (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Klinika za kardiovaskularne bolesti dobila je prenosni ultrazvučni kolordopler, a Klinika za plućne bolesti u Knez selu 10 pulsnih oksimetara za precizno merenje pulsa i količine kiseonika u krvotoku. Reč je o donaciji vrednoj skoro tri miliona dinara koju kompanija Hemofarm sprovodi u okviru nacionalne kampanje za zdravstvo pod nazivom ’’Svim srcem’’.
Zamenik direktora Kliničkog centra Niš doc.dr Vladan Ćosić rekao je da će ova donacija značajno doprineti kvalitetu rada zaposlenih. ”Godišnje se ovde obavi oko 70 hiljada hirurških intervencija i više od pola miliona specijalističkih pregleda. Hvala Hemofarm Fondaciji što je prepoznala naše napore i pružila podršku predanom radu naših lekara”, rekao je dr Ćosić.
Klinika za kardiovaskularne bolesti postoji više od sto godina u okviru opšte bolnice Niš. ”U 2014. obavili smo više od 7 hiljada šesto sedamdeset ultrazvučnih pregleda. Imajući u vidu opterećenost Klinike, ovaj prenosni ultrazvuk koji smo dobili će nam značajno ubrzati rad i smanjiti liste čekanja na preglede”, naglasio je direktor Klinike za kardiovaskularne bolesti Lazar Todorović.
U okviru nacionalne kampanje ”Svim srcem” Hemofarm Fondacija je za 15 zdravstevnih ustanova donirala skoro 28 miliona dinara. ”Naša strategija je da budemo najbolji saveznici zdravlja. Zato mi u Fondaciji pokušavamo da brinemo o suštini a ne formi, a suština je da doniramo najpotrebnije od ultrazvuka do kablova za holtere. Imamo veoma iskren i otvoren odnos sa lekarima i trudimo se da pomažući njima pomognemo pacijentima, i to širom Srbije. Iskreno se radujem što smo u prilici da danas pomognemo KC Niš koji decenijama predano brine o zdravlju stanovnika juga Srbije,” rekla je Suzana Đorđević, direktorka Hemofarm Fondacije.
Uručenju neophodne medicinske opreme, prisustvovao je i gradonačelnik Niša, Prof. dr Zoran Perišić. “Velika prednost je što je aparat prenosi, tako da možemo da priđemo svakom pacijentu ma gde se on nalazio i precizno utvrdimo različita strukturalna oboljenja srca. Ova donacija je velika podrška medicini u Srbiji. Grad Niš nema opštu bolnicu i moji napori će biti da u najkraćem roku opredelimo ustanovu koja će se baviti ovim medisinskim poslovima i tako značajno rasteretimo rad kliničkog centra”,dodao je prof. dr Zoran Perišić.
KC Niš već više od dve decenije brine o zdravlju tri miliona stanovnika juga i jugoistoka Srbije. Ovaj medicinski centar drugi po veličini u Srbiji ima preko 3 hiljade zaposlenih u 28 klinika, instituta i zavoda i predstavlja uspešan zdravstveno-obrazovni i naučno istraživački sistem.