018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Komitet za bezbednost: Istražiti da li je na putu bilo leda

Od:
Komentari: isključeni

BEOGRAD – Srpski komitet za bezbednost saobraćaja saopštio je da očekuje od osnovnog javnog tužioca u Nišu da odmah preduzme mere u cilju istraživanja odgovornosti upravljača puta i lica koje održava deonicu puta kod Svrljiga, gde se jutros dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba nastradala.
„Prema navodima portala Južne vesti, na kolovozu puta gde se dogodila nezgoda nalazio se se led, i u trenutku saobraćajne nezgode i tokom uviđaja. Postojanje leda na kolovozu javnog puta u trenutnim vremenskim uslovima neprihvatljivo je, i ukoliko je postojanje leda uzrokovalo ovu saobraćajnu nezgodu, odgovorni za stanje puta moraju biti krivično gonjeni i osuđeni po zakonu“, navode iz Komiteta.
Prema zvaničnim statističkim podacima, u Srbiji nijedno lice nije poginulo zbog nepropisnog stanja puta, navode iz Komiteta.
Takođe je saopšteno da je jutros na državnom putu Niš – Knjaževac kod Svrljiga poginula šesnaestogodišnja devojčica, a još četiri osobe su teže i lakše povređene.
Kako je Tanjugu ranije rečeno u MUP-u, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jutros oko 8.00 sati dogodila na regionalnom putu Svrljig – Knjaževac jedna osoba je nastradala, a tri su povređene.
Nesreća se dogodila kada su se direktno sudarila dva putnička vozila, rekli su u MUP-u.

Tanjug
28 Novembar 2015 13:28
Foto TANJUG/O. Toskić, ilustracija