018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Komisija razmatra ponude (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Tender za četiri paketa linija gradskog prevoza, koji je Grad raspisao u maju, zvanično je završen drugog jula. Prijavilo se pet prevoznika, a komisija trenutno razmatra ponude i ima rok od 40 dana da donese konačnu odluku.

Kako je trenutno na snazi redukovani, letnji red vožnje, u Direkciji za javni prevoz kažu da nema ozbiljnijih problema. S druge strane, mišljenja naših sugrađana o kvalitetu javnog prevoza, podeljena su.

Najobimniji paket koji je ponuđen na tenderu obuhvata linije Niška banja – Minovo naselje, Naselje 9. maj – Ćele-kula i Mokranjčeva – Branko Bjegović, kao i većinu prigradskih linija. Za njega je konkurisao jedino Niš-ekspres. Među ostalim prevoznicima pominju se „Ćurdić“, „Ariva Litas“ iz Požarevca i JP „Aerodrom“, dok su izostale ponude dosadašnjih prevoznika „Transprodukta“ i „Lekona“, istakao je predsednik tenderske komisije, Milan Milić.

U Direkciji za javni prevoz ističu da je trenutno na snazi letnji red vožnje, koji će trajati sve do prvog septembra, ali da to ne izaziva veće probleme u funkcionisanju javnog saobraćaja.

Podsećamo da je letnji red vožnje objavljen na sajtu Direkcije za javni prevoz.

Povezane vesti