018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Koalicija za Niš: Pruga mora biti izmeštena (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

U Koaliciji za Niš kažu da Grad ne sme da odustane od izmeštanja pruge, s obzirom na nedavnu izjavu direktora Železnica Srbije da pruga treba da ostane tu gde je i sada.

Predsednik Kolicije za Niš Slaviša Dinić podseća da su i vlast i opozicija bili jednoglasni u odluci da pruga iz centra grada treba da bude izmeštena. On podseća i na 2 protokola o niškom železničkom čvoru, koja su potpisana sa šefom delegacije EU Vensanom Dežerom, jedan 2010. godine sa čelnicima bivše gradske vlasti i drugi, koji je krajem prošle godine potpisan sa aktulenim gradonačelnikom prof. dr Zoranom Perišicćem.

Miroslav Jović iz Koalicije za Niš ocenjuje izjavu direktora Želenica Srbije skandaloznom, i dodaje da je zatečen blagom reakcijom gradonačelnika Perišića.

Obrazlažući odluku člana Koalicije za Niš i odbora za imenovanje Skupštine grada da ne podrži predlog Upravnog odbora Narodnog pozorišta za imenovanje Ivana Vukovića za direktora, Dinić kaže da Koalicija za Niš ima svoj stav i principe zbog kojih Vuković nije dobio podršku njihovog člana.

 - Niš ima sigurno pedesetak glumaca koji bi mogli da budu direktori Narodnog pozorišta, jer ispunjavaju sve uslove i bilo bi dobro da tu funkciju obavlja upravo neko iz Niša - zaključuje Dinić.

Povezane vesti