018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ko je odgovoran za to što Nišlije žive u ulicama sa pravopisnim greškama? (VIDEO)

Ne zna se kada će sva imena ulica u Nišu biti ispravno gramatički i pravopisno ispisana. U nadležnosti komisije za nazive delova naseljenih mesta i nazive ulica nije realizacija i ispravka grešaka, tvrdi predsednik komisije Nikola Ilić, i pojašnjava da oni samo izdaju predloge skupštini a da je za štampanje i kontrolu nadležna ona služba koja table i postavlja.
Hilandarska ili Hilendarska. Stefana ili Stevana Prvovenčanog. Oton Župančič ili Župančić. Sudeći po nazivima ulica u Nišu, dilema postoji. A ko je odgovoran za to što Nišlije žive u ulicama sa pravopisnim greškama?
Gramatičke i pravopisne greške kaže Ilić, kontoliše ona služba koja te table i postavlja..
Buka oko neipsravno napisanih naziva ulica podigla se nakon teksta na jednom portalu koji se bavio ovim problemom.

  • Mile

    Oprostite predsedniče komisije za imenovanje naziva ulica,ali vaše pravdanje za neprofesionalno urađen posao zaista ne pije vodu.Vi ste sebi odredili obim rada bez mnogo umnog napora i odgovornosti za urađen posao.Da li vi dobijate izveštaj kontrolnog organa o usaglašenosti obavljenog posla sa propisanim zahtevima i korektivnim merama za usklađivanje urađenog i propisanog.Na kraju ko je nosilac sankcija za loše obavljen posao.Verovatno ne vi!

  • Hvarska Ulica

    Napravite mi ulicu Hvarsku pa je zovite kako hocete,Sa greskom gramatickom ili bez nje necu da nadjem manu!