018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Knjaževac: Bez struje 15 sela, pomaže i vojska

Od:
Komentari: isključeni

KNJAŽEVAC – Na području opštine Knjaževac 15 sela i danas nema struju, u nekima od njih meštani se snalaze uz pomoć agregata, a monterima koji su danonoćno na terenu pomažu i pripadnici Vojske Srbije.
Predsednik Skupštine opštine Kjaževac Dragan Mančih rekao je Tanjugu da je situacija loša s obzirom da 15 sela i dalje nema struju.
„To što se privremeno neka sela napajaju agregatima nije rešenja – nešto se popravi na dalekovodima pa opet padne“, rekao je Mančić.
On je naveo da su sve nadležne službe i stručne ekipe maksimalno angažovane a da od juče monterima pomažu i pripadnici Vojske Srbije.
„Veliki problem je to što je niskonaponska mreža oštećana i kada se ona popravi možemo da priključimo jače agregate… a i visokonaponska mreža je oštećana što je takođe veliki problem“, objasnio ja Mančić.
Oko 100 pripadnika Treće brigade, sa potrebnim alatom i inžinjerijskim mašinama, angažovano je na pružanju pomoći stanovništvu u selima Mučibaba i Beli Potok.
Pripadnici Treće brigade čine napore kako bi se u što kraćem roku stvorili uslovi da ekipe elektro-distribucije uspostave redovno snabdevanje električnom energijom u ovim selima.
Tokom jučerašnjeg dana radne grupe bile su angažovane na izradi iskopa za postavljanje stubova elektro-energetske mreže i uklanjanju porušenih stabala sa komunikacija, prenela je Vojska Srbije na svom sajtu.
Na teren su izašle i sanitetske ekipe Treće brigade, koje su obavile osnovne lekarske preglede u knjaževačkim selima Mučibaba i Krenta, kao i u selima Vlahovo i Lukovo u opštini Svrljig.
Lokalna samouprava takođe je angažovala i ekipe Doma zdravlja i Crvenog krsta kao i ostale nadležne službe kako bi se olakšao život meštanima sela u knjaževačkoj opštini.
Tanjug 12.12.2014 10:36
Foto Tanjug, D. Nikolić/ ilustracija