018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Klub volontera za ponos (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Dimitrije Stojanović učenik Gimnazije Svetozar Marković, pre više od godinu dana okupio je tim svojih vršnjaka iz nekoliko niških škola sa kojima svakog vikenda posećuje pacijente Dečije interne klinike. Osim druženja, ovi mladi ljudi se sa decom koja se leče na klinici igraju, organizuju im predstave, a školarcima koji su duže u bolnici pomažu da nadoknade propušteno gradivo, što, kako kažu, malim pacijentima veoma znači.
Da male stvari koje učinite danas mogu biti značajne u budućnosti, smatra i oko 50 niških srednjoškolaca, koji subotom i nedeljom redovno dolaze na Dečiju internu kliniku. A razlog za to je da deci boravak na klinici učine interesantnijim i prijatnijim koliko god je to moguće. Posete ovih mladih volontera deci veoma znače, jer im osim igre, pomažu u nadoknađivanju gradiva.
Osim što je i sam želeo da volontira na Dečijoj internoj klinici, Dimitrije, učenik niške Gimnazije “Svetozar Marković” došao je pre nešto više od godinu dana na ideju da okupi još svojih vršnjaka sa kojima bi pružao još više ljubavi i pažnje mališanima. Jedna od onih koji su se rado odazvali Dimitrijevom pozivu je i Bogdana, koju, kako kaže, druženje sa decom čini srećnom i koja bi volela da nakon srednje škole upiše Medicinski fakultet.
Tim volontera Dečje interne klinike je osnovan novembra 2013. godine i od tada svake subote i nedelje provode nekoliko sati sa mališanima.