018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Klinički centar dobio vrednu donaciju (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Niški Klinički centar dobio je donaciju vrednu preko deset miliona dinara. Korporacija “Jura” donirala je 7 monitora za praćenje vitalnih funkcija pacijenata, još 3 takva monitora donirala je firma “Professional medic”, dok je kompanija “Gosper” poklonila ultrazvučni nož. Generalni direktor Kliničkog centra, prof.dr Zoran Radovanović, zahvaljujući na donacijama, istakao je da je ova pomoć izuzetno značajna.

Niški Klinički centar dobio je izuzetno vrednu donaciju, koja vredi više od deset miliona dinara. Gradonačelnik Niša prof.dr Zoran Perišić, zahvaljujući se donatorima, istakao je da je ova pomoć od velikog značaja za bolnicu. Generalni direktor KC, prof.dr Zoran Radovanović podsetio je da niškom Kliničkom centru gravitira oko 2,5 miliona građana jugoistočne i južne Srbije , tako da će ova oprema doprineti efikasnijem lečenju.

Predstavnici Korporacije „Jura“ i firmi „Professional medic“ i „Gosper“ istakli su da je cilj, ove donacije, pomoć Nišlijama u lečenju.

Gradonačelnik Niša najavio je da će, u toku ove godine, početi sa radom i kardiohirurgija, jer je Grad obezbedio sredstva za izgradnju trafostanice. Prof. Perišić je istakao da će niški lekari biti angažovani kao lekari angio-sale u Zaječaru. On je podsetio i da je, pre nekoliko godina, niški KC, pomogao i pri formiranju pejsmeker centra u Zaječaru. Na ovaj način stalno se doprinosi edukaciji lekara i efikasnijem lečenju pacijenata Timočke krajine.

Povezane vesti