018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Klikom do dokumenata (VIDEO)

Komentari: isključeni

Virtualni matičar za Nišlije u dijaspori radi već nedelju dana i kako kažu u nadležnoj Kancelariji interesovanje za dobijanje dokumenata preko interneta je veliko. U službi za saradnju sa dijasporom kažu da preko servisa Virtualni matičar državljani Srbije koji živi u inostranstvu željena dokumenta dobijaju u roku od najviše 15 dana.

Izvodi iz matične knjige rođenih, venčanih, umrlih, kao i uverenje o državljnastvu od sada su dostupni Nišlijama u dijaspori. Reč je o servisu Virtuelni matičar koji podrazumeva da naši građani u inostranstvu ne moraju više lično da dolaze do šaltera lokalne samouprave, kako bi dobili potrebna dokumenta.

Od trenutka kada se kontaktira servis virtualnog matičara na www.dijasporanis.com Nišlije u inostranstvu dobijaju dokumenta poštom u roku od najviše 15 dana. Uplatu za uslugu naši građani u dijaspori obavljaju preko Vize ili Master card, kaže Tamara Ćirić šef Kancelarije za saradnju sa dijasporom.

Podsetimo, kako bi se smanjile gužve u Policijskoj upravi, u Nišu kao i u još 15 gradova u Srbiji, postoji opcija zakazivanja termina za podnošenje zahteva za ličnu kartu i pasoš. Preko portala eUprava korisnici moraju prvo besplatno da se registruju a potom I da zakažu termin.

Povezane vesti