018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Kiša i grad pogodili centralnu Srbiju

Od:
Komentari: isključeni

ČAČAK – Olujno nevereme praćeno gradom pogodilo je danas Čačak i Kraljevo i pričinilo štetu na usevima. Pljuskovi sa grmljavinom i gradom očekuju se na području Kragujevca, Žagubice, Bora i Majdanpeka.
Grad i nevreme naneli naneli su štetu usevima i poljoprivrednim kulturama na području desetak čačanskih sela, izavio je Tanjugu Načelnik odeljenja za vanredne situacije Moravičkog okruga, Dragiša Broćić.
U Radarskom centru Užice kažu da dejstva pripadnika protivgradne zaštite još uvek traju, jer se još uvek iznad ovog dela Srbije nalaze veliki gradonosni oblaci.
Broćić je, među selima kojima je naneta šteta, naveo Trbušane, Rošce, Prijevor i Caganje.
Danas oko 14 sati, Čačak i okolna sela pogodilo je kratkotrajno, ali snažno olujno nevreme. Velika količina kiše i grad veličine oraha padali su u Čačku, a naročio na području čačanskih sela, Milićevci, Prijevor i Miokovci.
Broćić je rekao da je gradonosni oblak došao iz pravca Užica i otišao je ka Trepči.
Na Trgu u Čačku voda je dopirala do članaka, a olujni vetar je oštetio i polomio pojedina mlada stabla.
Olujno nevreme, praćeno gradom pogodilo je i selo Tavnik, između Kraljeva i Čačka, i pričinilo štetu na usevima.
Žitelj Tavnika Dragutin Jevtović, kaže za Tanjug, da je padao grad koji je bio veličine kokošjeg jajeta.
„Grad je polupao pojedine crepove na krovovima, a nekima su stradala i stakla na automobilima. Kukuruz je pretrpeo najveću štetu”, kaže Jevtović.
Načelnik odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu Radoiča Kočović, rekao je Tanjugu da su iz pravca Čačka naišli oblaci, spuštajući se Zapadnom Moravom ka Kraljevu.
„Potvrđeno nam je da je u selu Tavnik padao grad veličine oraha, ali da nevreme nije dugo trajalo. Bilo je štete, ali još nemamo povratnu informaciju, kolika je ona”, kaže Kočović.
Putevi Srbije upozorili su vozače da budu posebno oprezni na području Kragujevca, Žagubice, Bora i Majdanpeka, gde se danas očekuju pljuskovi sa grmljavinom i gradom.
Vozači treba da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, poštuju ograničenja brzine i postojeću signalizaciju.
Oblačnost će se kasnije, kako je najavio Hidrometeorološki zavod Srbije, premeštati ka Negotinu i Kladovu, saopštili su Putevi Srbije.
TANJUG 24.06.2014 15:53
Foto Tanjug, J.Pap (Ilustracija)