018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

KC: Problem sa lekovima biće rešen u što kraćem roku (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Problem sa nestašicom lekova u Kliničkom centru trebalo bi da se reši u što kraćem roku, kaže direktor centra Zoran Radovanović. Već je poslat dopis Ministarstvu zdravlja i Fondu za zdravstveno osiguranje za odobrenje nove isporuke. Do nestašice određenih lekova došlo je jer, kako kažu, klinički centar broj bolesnika predviđa posmatrajući prethodne godine, a sada je pacijenata bilo više.

Zbog nedostatka lekova i medicinskih sredstava za rad pojedini pacijenti Kliničkog centra u Nišu morali su svoju terapiju da nabavljaju sami. Iz bolničkog centra kažu da će potrebne količine nabaviti u što kraćem roku, ali da ovakvi problemi nastaju jer je nemoguće predvideti tačne količine koje će biti potrebne u ovoj ustanovi, pogotovo zbog toga što se u Nišu leče pacijenti iz ovog dela Srbije.

Radovanović takođe navodi da se zalaže za to da se citostatici nabavljaju po posebnim uslovima. Kako kaže, KC u Nišu ne traži da se odmah isporuče veće količine nego da se za konkretne pacijente pošalje ta skupa ali neophodna terapija.

U Kliničkom centru kažu da je već je poslat dopis Ministarstvu zdravlja i fondu za zdravstveno osiguranje za odobrenje nove isporuke lekova.

Povezane vesti