018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Kazne za krađu struje od stotinak hiljada do nekoliko miliona (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Većina gubitaka u prošloj i ovoj godini koje PD Jugoistok ima, potiče od neovlašćenog korišćenja električne enrgije, odnosno krađe struje, kažu u ovom preduzeću. Dodaju da i pored stalnih kontrola, apela i upozorenja, terenci niške elektrodistribucije svakoga dana pronalaze nepravilnosti na strujomerima, kako fizičkih tako i pravnih lica.
Iako su terenske ekipe PD Jugoistoka konstantno na terenu i obavljaju kontrole regularnosti utroška električne energije, i dalje ima onih koji zloupotrbeljavaju različita sredstva, i dovijaju se na razne načine ne bi li krali struju, kažu u rukovodstvu ovog preduzeća. Dodaju da se svakodnevno otkrivaju novi slučajevi, ali da će akcije biti još učetalije i da se od sprečavanja ove vrste ponašanja neće odustati.
U niškoj elektrodistribuciji podsećaju, da će svi oni koji budu uhvaćeni u krađi struje biti oštro sankcionisani, i da pored krivičnih prijava postoje i druge kaznene mere.
Prema rečima nadležnih iz ovog preduzeća, kazne za neovlašćeno korišćenje el.energije kreću se od nekoliko stotina hiljada dinara za fizička, pa do višemilonskih kazni za pravna lica i industrijske potrošače.

Povezane vesti