018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Kardinal Anđelo Skola u Nišu (VIDEO)

Komentari: isključeni

Izaslanik poglavara Rimokatoličke crkve, milanski nadbiskup Anđelo Skola stigao je u Niš gde će prisustvovati dvodnevnim  liturgijskim slavljima u okviru proslave 1700 godina Milanskog edikta. Za kardinala Skolu priređen je prijem u Grasdkoj kući, nakon kojeg je u u hali „Čair“ otpočelo prvo klanjanje pred Časnim  krstom. Izaslanik pape Franje u subotu će priustvovati Svetoj misi na stadionu „Čair“.

Rimokatolička crkva u okviru obeležavanja 1700 gisduina Milanskog edikata u rodnom gradu cara Konstantina organizovala je dvodnevnu centralnu proslavu. U Niš je sa delegacijom Vatikana doputovao izaslanik Pape Franje,  milanski nadpiskup Kardinal Skola, koji je preneo poruku rimokatoličkog poglavara istakavši da se savremena kriza duha može prevazići ljubavlju prema Bogu i slobodom ispovedanja vere, što i jeste suština Milanskog edikta. On se gradu zahvalio na gostoprimstvu, kao i na tome što je omogućio da sprovedu njihov program za ovaj veliki hrišćanski jubilej.

Gradonacelnik Niša, porf. dr Zoran Perišić, koji je za delegacijuVatikana organizovao prijem u Gradskoj kući, istakao je da je u godini tolerancije dolazak vioksokg predstavnika Vatikana  u Niš najveći poklon našem gradu. Perišić je rekao i to da se on i kardinal Sola zalažu za iste vrednosti, da među njima, kao ljudima, ne postoje velike razlike, jer su, kako kaže, „razlike te koje nas spajaju“.

U okviru proslave  velikog hrišćanskog jubileja, papska delegacija prisutvuje Prvoj večernjoj i klanjanju Časnom krstu, koje se održaava u sportskoj hali „Čair“. Kardianl Skola će u subotu prisustvovati iznošenju čestice Časnog krsta na kome je razapet Hrist i mošti Svete carice Jelene. Ove relikvije biće  prenete na stadion „Čair“, gde će biti održana sveta misa.

Povezane vesti