018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Karadžić: FIFA odbila zahteve Kosova

Komentari: isključeni

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić rekao je da je sastanak u Cirihu bio uobičajen i da zahtevi Kosova da igraju utakmice sa nacionalnim simbolima nisu prihvaćeni.

– To je bio jedan uobičajeni sastanak. Oni i dalje traže da igraju zvanične utakmice, kvalifikacije, koje će sadržati sve, himnu i nacionalna obeležja, što apsolutno nije prihvaćeno i neće biti dok Ujedinjene nacije ne prime Kosovo. To im je stavljeno do znanja, jednostavno nemaju pravni osnov – rekao je Karadžić.

FIFA je ranije u Japanu donela odluku da Kosovo može da igra prijateljske utakmice bez nacionalnih obeležja, a Karadžić je najavio da će se razgovori u tom pravcu nastaviti.

– Ostavili smo to za kraj novembra iz prostog razloga jer imamo okvir za te razgovore predložen od naše Vlade i mi smo u stalnom kontaktu sa državnim organima – kazao je Karadžić.

U delegaciji FSS-a, pored Karadžića bili su potpredsednik Ivan Ćurković i generalni sekretar Zoran Laković, dok su kosovski savez predstavljali predsednik Fadilj Vokri, generalni sekretar Erol Salihu i član izvršnog odbora Flamur Bunjaku.

Prvi čovek FSS-a je naveo i da se sa čelnicima FIFA razgovaralo i o nastavku saradnje u oblasti infrastrukture.

– Prvo smo sa čelncima FIFA razgovarali oko nastavka saradnje i podrške u oblasti infrastrukture. To sve ide po planu i poštuju se raniji dogovori – rekao je Karadžić.

FIFA je saopštila da su srpski i kosovski savez vodili „plodonosne” razgovore i da će novi sastanak biti krajem novembra uoči Izvršnog odbora te organizacije, koji je zakazan za 4. i 5. decembar.

Povezane vesti