018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Kante za sortiranje otpada za stanovnike Medijane i Palilule (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

U narednih nekoliko nedelja, sve Nišlije koje žive na teritoriji GO „Medijana“ i GO „Palilula“, dobiće posebne plastične kante za odlaganje i sortiranje suvog otpada, kažu u JKP „Mediana“. Kako navode reč je o prekograničnoj saradnji sa Bugarskom, i projektu čiji je cilj očuvanje životne sredine i revitalizacije gradske deponije. U „Mediani“ dodaju da će, osim građana iz ovih opština, u toku godine ove posude dobiti i ostali, ali kroz druge planirane projekte.
Već od narednog meseca, Nišlije koje žive na teritoriji dveju gradskih opština, Medijane i Palilule, moći će da se priključe ekološkoj borbi za očuvanje životne sredine, tako što će u posude, koje će dobti potpuno besplatno od JKP „Mediane“, sortirati otpad i pripremati ga za reciklažu. U ovom preduzeću navode da je reč o ozbiljnom IPA projektu, koji će značiti mnogo i za grad, ali i za sve Nišlije.
Iako je bilo reči da će cena usluga koje JKP „Mediana“ pruža sa početkom sortiranja otpada biti niža, takva odluka još nije donesena, ali će glavni cilj projekta svakako biti ispunjen.
Kako navode iz ovog javno-komunalnog preduzeća, plastične kante će biti podeljene svima koji žive u indidvidualnim objektima stanovanja, i svaki vlasnik će dužiti svoju posudu. U planu je da kasnije one budu obeležene i bar kodovima, i na taj način će se voditi evidencija odlaganja smeća. Kada je reč o Nišlijama koji žive u drugim opštinama, u „Mediani“ navode da će i oni dobiti kante za odlaganje smeća, ali u narednom perodu, i to preko nekih drugih projekata.

Povezane vesti