018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Kancelarija za mlade obeležila prvu godinu rada (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Kancelarija za mlade u Nišu obeležila je prvu godinu rada. Direktor Mija Petrović kaže da su većinu vremena proveli u uspostavljanju saradnje sa relevantnim lokalnim institucijama i omladinskim organizacijama, kako bi zajednički radili na rešavanju problema mladih. Najveći problem u ovom trenutku je nezaposlenost, pa će sva energija zaposlenih u kancelariji biti usmerena da se ta stopa smanji, dodaje Petrović.

U prvoj godini rada otvoreno je nekoliko konkursa za projekte koji su namenjeni mladima, a organizovane su i brojne radionice i seminari, čiji je cilj bio da mladi dođu do neophodnih znanja koja im pomažu da lakše dođu do posla, kaže Petrović.

Gradski većnik resorno zadužen za omladinu i sport Milan Pešić kaže da je saradnja između grada i kancelarije bila dobra, pa nema razloga da tako ne bude i u narednom periodu.

U Upravi za kulturu, obrazovanje, omladinu i sport, kažu da i oni i kancelarija imaju isti cilj, a to je poboljšanje položaja mladih i to je nešto na čemu će aktivno nastaviti da rade.

Kancelarija za mlade pokrenula je inicijativu da javna, javno-komunalna preduzeća i ustanove, u skladu sa kapacitetima, omoguće mladim ljudima bez iskustva sticanje praktičnih znanja, kako bi bili cenjeniji na tržištu rada.

 

 

Povezane vesti