018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Kameron imenovao šefa Alibabe za poslovnog savetnika

Od:
Komentari: isključeni

LONDON – Britanski premijer Dejvid Kameron je imenovao jednog od vodećih kineskih biznismena, osnivača kompanije Alibaba DŽeka Maa za svog poslovnog savetnika, saopštila je danas njegova portparolka.
Ona je novinarima rekla da će se njih dvojica sastati kasnije danas, i da će se Ma, generalni direktor Alibaba grupe, pridružiti Kameronovoj Savetodavnoj grupi za poslovanje i ekonomska pitanja, prenosi Frans pres.
„Direktor Alibabe će pružiti posebnu pomoć i savete u vezi sa načinom na koji da mala i srednja britanska preduzeća povećaju izvoz, a naročito na planu procene kineskog tržišta putem platformi kao što je Alibaba“, izjavila je portparolka.
Ovo saopštenje dolazi samo dan uoči četvorodnevne posete kineskog predsednika Sji Đinpinga Britaniji, koja preduzima brojne napore za unapređivanje poslovnih veza sa drugom najvećom svetskom privredom.
Kameron i britanski ministar finansija DŽordž Ozborn veruju da su bliske veze sa Kinom od ključnog značaja za učvršćivanje ekonomskog rasta Britanije u decenijama koje predstoje.
Kameronova Savetodavna grupa za poslovanje je u julu imala 19 članova, među kojima je najviše generalnih direktora vodećih britanskih preduzeća, poput direktora BP-a, Izidžeta i Rols rojsa, navodi francuska agencija.

Tanjug 19 Oktobar 2015 15:04
AP Photo/Martin Meissner