018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Kako do stipendije u Kanadi (VIDEO)

Komentari: isključeni

Studiranje u Kanadi ne mora da bude skupo, poručuju iz ambasade ove države u Srbiji. Kanadska vlada stipendira vredne studente i srednjoškolce, a nije retkost da i pojedini fakulteti u ovoj prekookenskoj zemlji odluče da finansijski pomognu uspešne mlade ljude. Dosadašnja iskustva su pokazala da studenti iz Srbije vrlo brzo svojom marljivošću i znanjem dokažu da su zaslužili stipendiju.

Na pomen studiranja u inostranstvu, prva pomisao većine je “koliko to košta?“ Još, kada se radi o usavršavanju na drugom kontitnentu, mnogi bi pomislili da je tako nešto nemoguća misija. Stipendije koje daje kanadska vlada I pojedini fakulteti iz ove zemlje značajno olakšavaju odluku mladog čoveka iz Srbije da svoje profesionalno usavršavanje nastavi na severnoameričkom kontinentu.

Trenutno je, prema rečima Ilićeve, najviše zainteresovanih za studije tehnike, menadžmenta, informacionih tehnologija. Ona napominje da su se studenti iz Srbije na kanadskim fakultetima pokazali kao izuzetno kvalitetni.

Kandidati sami biraju hoće li pohađati nastavu na engleskom ili francuskom jeziku, šta će studirati i u kom delu Kanade.