018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Kadrovske promene i rezovi nisu ishitreni (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Načelnik Policijske uprave Niša Srđan Grekulović izjavio je da su kadrovske promene i rezovi u niškoj policiji usmereni ka profesionalizaciji službe i nisu ishitreni, niti je na njih uticao pritisak javnosti. Grekulović tvrdi da je policija u slučaju ubistva studenta Vuka Stoiljkovića profesionalno odradila posao, jer je počinilac uhvaćen za manje od sat vremena. 

Kako prenosi „Jugmedia“, još nije doneto rešenje za mesto načelnika Odeljenja policije i Odeljenja saobraćajne policije, već dužnost načelnika vrše zamenici, Ljubiša Zdravković, odnosno Dragan Pešić. Smenjen je Nebojša Petković, šef Odseka za suzbijanje opšteg kriminaliteta, a novi još nije imenovan.

“Samo u poslednjih nedelju dana premešteno je šest starešina, a neke službe, kao što je Odsek za privredni kriminal, dobile su konačno šefa, u ovom slučaju to je Bojan Đurković, dosadašnji rukovodilac grupe“, kaže Grekulovic i dodaje da je cilj da profesionalci dođu na prava mesta i da je zbog toga doneto više od 100 kadrovskih rešenja.

Povezane vesti