018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Južne vesti o NTV

Od:
Komentari: isključeni

Oko mesec dana pre nego što će Grad Niš prestati da finansira Nišku televiziju, grupa građana, koja će dobiti status udruženja, pokrenula je ideju da ovu televiziju otkupe Nišlije. U ovoj televiziji kažu da za ovu ideju ima premalo vremena.
Kako priča predstavnik budućeg Udruženja predsednika skupština stanara i vlasnika privatnih zgrada Saša Kostić, oni predlađu da svi građani uplate koliko novca mogu na podračun koji bi Niška televizija otvorila za ovu namenu.
“Mislimo da je to ostvarivo. Za nekoliko dana ćemo postati punopravno pravno lice i ako treba tako i nastupiti. Ako sve protekne po planu, javno ćemo pozvati sve da uplaćuju da pokušamo da Nišu obezbedimo javni servis. Ako ne uspemo, taj novac će otići u humanitarne svrhe”, kaže Kostić. Dodaje da bi raspolaganje tim novcem kontrolisao nadzorni odbor koji bi činile ugledne Nišlije. Kostić i ostali iz ove grupe građana, koja se inače zalagala za smanjenje cena grejanja i mogućnost isključenja sa Toplane, smatraju da je Nišu javni servis neophodan.
Ako se već ugledamo na Evropu i težimo ka njoj, treba da znamo da ona podržava javne servise u svim javnim mestima da bi građani dobijali informacije od važnosti za njih. Vidite da, na primer, RTS ne daje pristup svima, tamo se pojavljuju samo oni koji podržavaju vladajuče koalicije – smatra Kostić. Ističe da neće napraviti grešku kao kada se gasio Radio Niš. Neću oprostiti sebi što tada nisam podigao glas, a odrastao sam uz Radio Niš. Ako imamo status grada, moramo imati i javni servis – izričit je Kostić.