018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

„Jugoistok“: Monterima status službenog lica (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Poslednji napadi na ekipe ,,Elektrodistribucije“ u Nozrini i još jednom selu u okolini Aleksinca ponovo ukazuju na neophodnost da se službenicima i monterima EPS-a dodeli status službenih lica, ocenjuju za NTV u niškom Privrednom društvu ,,Jugoistok“ i najavljuju krivične prijave protiv svakog ko napadne njihove radnike.

,,Čarke, verbalni napadi i vređanje su deo radne svakodnevice montera ,,Jugoistoka“ u Nišu i na jugu Srbije. Jedini način da budu  malo zaštićeniji je da im država da status službenih lica“, rekao je u emisiji ,,Hoću da znam“ Dragoslav Pavlović iz kabineta direktora PD ,,Jugoistok“.

Saradnja sa policijom prilikom isključenja dužnika i kradljivaca struje u ovom trenutku je poboljšana, ali bi, prema predviđanju nadležnih, uvođenje statusa službenog lica bilo ključno rešenje i dobra poruka potencijalnim napadačima, jer se atak na službeno lice tretira, uslovno rečeno, kao atak na državu.

Struja se i dalje najviše krade na jugu Srbije, a tu prednjači Niš, kaže Pavlović i ističe da borba protiv nelegalne potrošnje daje rezultate, bez obzira na česte napade na montere koji kradljivce i redovne neplatiše – isključuju sa mreže. Pavlović tvrdi da su po Zakonu o energetici građani u obavezi da službenicima EPS-a omoguće pristup mernom mestu.

,,Onima koji to ne ispoštuju sledi prekršajna prijava i pristup brojilu uz sudski nalog, ali i izmeštanje mernog mesta vani“, kaže Dragoslav Pavlović.

Povezane vesti