018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Jugoimpeksu priznanje za najbolje preduzeće (VIDEO)

Komentari: isključeni

Evropska poslovna Skupština i Sokratov komitet iz Oksforda, proglasili su niški Jugoimpeks najboljim preduzećem,a njegovog vlasnika Vujadina Šćekica najboljim menadžerom u Evropi. Ovo visiko priznanje dobio je pre svega zbog proizvodnje ekspandiranog bakra viske čistote koji se koristi u hemijskoj industriji. Tim povodom, Vujadina Šćekića primio je u gradskoj kući gradonačelnik Niša prof.dr Zoran Perišić.

Jugoimpeks osnovan je 1990. godine u Nišu. Bavi se  otkupom i reciklažom otpadnog materijala, preradom i prometom obojenih metala, projektovanjem, izvođenjem radova i trgovinom opreme za grejanje i klimatizaciju. Epitet najboljeg preduzeća u Srbiji, Jugoimpeks je dobio prošle godine,dok je ove godine to i priznanje za najboljeg menadžera pristiglo iz visokih evropskih krugova.

Od titule koja mu je uručena u Londonu, korist će imati i domaća privreda i grad,tvrdi Šćekić.

- Jaka domaća preduzeća, žele da investiraju u Niš i zato Grad treba da im izlazi u susret – ističe gradonačelnik prof.dr Zoran Perišić.

U ovoj godini Jugoimpeks je ostvario prihod od 40 miliona dinara. Uprkos tome što je 2014. nazvana godinom štednje, vlasnik Jugoimpeksa najavljuje nove invesiticije dok ostalima koji se bore za opstanak preporučuje da rade više i da za uzvrat, dok traje kriza, ne očekuju naročitu zaradu.

Povezane vesti