018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Jug i istok Srbije udruženo do rešenja (VIDEO)

Komentari: isključeni

Jug i istok Srbije udružili su snage u traženju strategije razvoja. Predsednici opština iz 7 okruga, i predsednici Regionalnih privrednih komora Leskovca i Zaječara u Privrednoj komori Niš koncipirali su zajednički dokument, kojim će Vladi Srbije ukazati na oblasti koje se mogu bolje iskoristiti. Glavne platforme su bolji uslovi poslovanja i bolji uslovi za investitore, a najveći potencijali su privreda i turizam.

Radni sastanak triju Privrednih komora i predsednika opština južne i istočne Srbije prva je zajednička i konkretnija akcija. Svako mesto ima svoje neiskorišćeno bogatstvo, i potrebni su mu novi ulagači.

Bolji uslovi poslovanja vuku investitire, a ovi i proizvodnju i nova radna mesta. Gradonačelnici i predsednici opština saglasni su da ono što je stalo treba pokrenuti, a neke oblasti treba i razviti.

I nedavni izbor za predsednika Stalne konferencije gradova i opština niški gradonačelnik vidi kao prednost za razvoj čitavog jugoistoka zemlje.

Oblast koja je zapostavljena, a može biti plodonosna jeste i turizam. Važan momenat u narednoj godini jeste i otvaranje novog investicionog ciklusa Evropske unije, a to znači i rešenje problema u više sistema. Prvi koraci su preduzeti – zajednički dokument jugoistoka ide pred ministarstva i Vladu Srbije.

 

 

 

 

Povezane vesti