018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Jubilarna izložba likovnog udruženja “LUNA” (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

U Galeriji Niškog kulturnog centra otvorena je jubilarna, junska izložba likovnog udruženja “LUNA” . Na izložbi se našlo 39 umetnika sa 72 slike i 4 skulpture , a ovom izložbom udruženje slavi i svoj 45. rođendan.

“LUNA “ je jedno od najstarijih likovnih udruženja u Nišu. Trenutno broji oko 50 aktivnih članova koji prpadaju različitim generacijama, baš kao što su trazličite i tehnike i umetnički izrazi kojima se služe. Na 45.jubilarnoj junskoj izložbi u galeriji NKC, zastupljen je i veći broj radova i veći broj slikara, nego što je to uobičajno na njihovim izložbama.
Udtruženje “Luna” uključuje se i u brojne humanitrane akvije. Nakon donacije niškoj hematologiji, učestvovali su i na nedavno završnoj aukciji slika u galeriji “ Srbija” sa koje će prihod ići postradalima u majskim opolavama

Ovu jubilarni uzložbu otvorio je magistar Milovan Penkov, akadameski vajar i slikar, a sledeća izložba “Lune” očekuje se tokom meseca oktobra. Ova postavka može se videti u galeriji NKC -a u sledeće dve nedelje.