018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Jovanović:“Zahtev za umanjenje januarskih računa je opravdan” (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Centar za zaštitu potrošača Forum podneo je gradskoj Toplani zahtev za umanjenje januarskog računa za grejanje koji je, kako tvrde iz Foruma, pogrešno obračunat. Nova, viša cena grejanja primenjuje se od 1.januara, a račun za ovaj mesec obuhvata veći broj dana u decembru. S obzirom da utrošak toplotne energije nije očitan prvog dana ove godine, znaci da je decembarska potrošnja računata po novoj ceni.
Pravilnik o načinu raspodele i obračunu troškova isporučene električne eneregije nalaže da se utrošak očitava svakog meseca kao i prilikom promene cena. Gradska toplana posle povećanja cene grejanja, 1.januara, nije izmerila utrošak potrošene toplotne energije, kažu iz centra za zaštitu potrošača, što praktično znači da je januarski račun veći nego što bi trebalo.
Veliki broj građana je reagovao na ovaj propust u računima pa je centar za zaštitu potrošača toplani podneo zahtv za njihovu ispravku.
Jovanović kaže da je zahtev za umanjenje računa potpuno opravdan i očekuje brzi odgovor Toplane. Korisnicima daljinskog grejanja koji su platili januarski račun trebalo bi da februarski bude umanjen za sumu za koju je januarski bio neopravdano uvećan, tvrdi Jovanović.

Povezane vesti